Fine Arts Gallery


Think Jazzy Gallery is een Art Gallery bestaande uit 3 verdiepingen. Op het gelijkvloers en op de 1ste verdieping loopt telkens een expositie van 10 weken en dit 5 maal per jaar. 


Op de 2de verdieping stellen we een kleine collectie tentoon van alle voorgaande exposities.


Withoos meets Withoos II


Degenen die Think Jazzy Gallery al even volgen hebben alvast gehoord van Hans Withoos! Met enige fierheid mag ik zeggen dat dit toch één van onze best lopende exposities was en dat niet alleen maar ook dat zijn marktwaarde intussen met 10 tot 15% gestegen is!

Voor degenen die hem nog niet kennen, hierbij een klein beetje uitleg over zijn fotografische werken en de Expositie: Withoos Meets Withoos II

In 2018 bracht ik Hans Withoos voor het eerst naar Think Jazzy Gallery. In deze nieuwe spraakmakende expo kwamen 2 werelden uitzonderlijk samen: fotografie en schilderkunst. De familie Withoos was van oudsher een schildersfamilie. Onze artiest Hans Withoos - "de nieuwe generatie" - is fotograaf... De achtergond van zijn stillevens en magische taferelen wordt gevormd door schilderijen van zijn voorvaders. In deze expo werd oud en nieuw samen prachtig in beeld gebracht.

In 2021 is hij terug met een prachtige nieuwe tentoonstelling en nog zoveel meer!

Jeroen Allart (1970 Rotterdam)
Schilder van portretten, landschappen & interieurs.


Het repertoire van Allart varieert van landschappen, dieren, interieurs en portretten. Afgestudeerd op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Rijksakademie in Amsterdam.

Omwille van de schoonheid en poëtische verstilling, kijkt Jeroen Allart op een bijzondere manier op zijn eigen omgeving. In zijn (olie) schilderijen comprimeert hij het onderwerp tot de kern.

Door de schijnbare vereenvoudiging wordt de kijker gedwongen het onderwerp primair tot zich op te nemen. Met een schildersoog voor detail en met een eigen ontwikkelde beeldtaal weet de de schilder zijn doel te bereiken: jou eens opnieuw naar je eigen omgeving laten

kijken.

Hij schildert "bebop" zoals in jazz. Je vindt dan ook in zijn werk een mix van kleur en ritmes. Zijn palet verruimt en inspireert. Los van het mechanisch creatieve en wars van bestaande stijlen. "Ik ga niet nadenken wat voor beeld je kunt maken, het moet je in de melodie brengen die je voelt. Ik wil spontaniteit en totaal mezelf zijn."

Het werk van Pim is zoals Gillespi, Coltrane, Peterson klinkt... Intens! In zijn schilderijen zie je de "groove". Soms is het net als bij Miles Davis, je hoort maar één noot... maar dat is genoeg, die zegt alles. 

Eén kleur die zo op je inwerkt, met een nieuwe manier van improviseren. Kleuren die laten leven, laten ademen en ontwikkelen zoals je wilt. 

Zuid Frankrijk, waar Pim al 30 jaar woont, heeft voor hem een scala aan creatieve mogelijkheden en potentieel geopend. "Het ruikt zelfs heerlijker in Frankrijk". Het werk van Pim de Jongh ontwapent meteen. Zijn schilderijen zijn vindingrijk en aanstekelijk. 

Pim de Jongh (1947)

Expositie Emotions of Jazz 


Elk schilderij ademt energie en een bijna expressieve vreugde. "Dit ben ik" zegt Pim. Als kunstenaar creëert hij de stijl die echt weerspiegelt wie hij is. Zijn werk zit vol inspiratie en is opbeurend. Vaak met een totaal andere manier van ritme en wars van patronen. 

Pim schildert in een tempo dat wordt gedreven door de invloeden van Jazz. Soms staat de basis er in twee of drie "takes" op. Krachtig en verrassend. "Ik zoek bewust de drive, de groove en de funk in mijn kleurgebruik", zegt pim. Creatie is de vrijheid en schilderen is voor hem de uitdaging.

Hij verliet Nederland en vertrok naar Frankrijk, Alpes-Maritimes in de buurt van Grasse. Het gaat om het creëren van nieuwe kleuren. Zijn huidige werk is inmiddels bepalend voor het tijdsbeeld van kleur, lef en onbevangenheid. Pim de Jongh brengt in zijn werk, bijna tegendraads op de vele kleur explosies, lijnen in harmonie voor rust en kalmte als inspiratie. 

"Je kunt je verstoppen met allerlei beelden, maar je moet de moed hebben om tegelijkertijd een ballad te spelen. Ik werk op mijn doeken aan de overgangen tot ik tevreden ben. Het doek moet charisma hebben."

Christophe Malfliet


Christophe Malfliet   1966

Malfliet was in de jaren 80 student aan de Antwerpse modeacademie onder het mentorschap van Walter Van Beirendonck vooraleer hij in 1988-89 resoluut koos voor de schilderkunst. 15 Jaar later behaalde hij zijn 2de masterdiploma schilderkunst bij Fred Bervoets.

In het werk van Christophe Malfliet staan ‘figuratief en abstract’ naast elkaar.  Het oeuvre van Christophe Malfliet ontsnapt aan de categorieën, labels en formules die al te gangbaar zijn in de hedendaagse kunstwereld. Het oeuvre van Malfliet is immers systeemloos en buitengewoon en dat vraagt een onconventioneel vocabularium. Hij brengt met een eigenzinnig coloriet en een semiotische gelaagdheid verhalen op het canvas tot leven. Figuren en vormen proberen elkaar te overlappen, dit door met transparante kleurvlakken  onder en boven de figuratie te werken. Een veelzijdig kunstenaar die nooit stopt om zichzelf en zijn kunst in vraag te stellen en opnieuw heruit te vinden. Malfliet is een meester in het schilderen van de zelfkant over de rand. Nu eens subtiel bijna stapvoets de grens voorbij en dan weer compleet over de schreef.

 

De werken van Malfliet zijn steevast herkenbaar, omwille van de stijl, de warrige kleurcombinaties en de onafgelijnde vormen, tevens omdat hij er in slaagt om, hoe onschuldig het tafereel ook oogt, zijn schilderijen te begeesteren met een rebelse ondertoon, een soort zelf verworven vrijheid waarin hij alle ruimte laat aan imperfectie en toeval.

Malfliet werkt graag in reeksen, rond specifieke thema’s die hem door het toeval worden aangereikt.

Zelfs wanneer hij er bewust voor kiest om abstracte werken te maken, dragen ze onmiskenbaar deze signatuur. Wat op het eerste gezicht lijkt te zijn ontsproten uit een spontane handeling, ongecontroleerd, doelloos, blijkt uiteindelijk het resultaat te zijn van een heel bewust proces, waarin niettemin ruimte wordt gelaten aan de verf om een eigen weg in te slaan. Zowel de schilder als de verf lijken te genieten van een fundamentele vrijheid, zonder elkaar in de weg te staan, in perfecte harmonie. Als een evidentie.

Vrijheid. Soms moet je er voor vechten, soms komt het vanzelf…

Duo expositie  "Captured"

by Carina Wagenaar & Wilfert Verweij


Carina Wagenaar

 

Levensgrote medaillons

Kunstenaar Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar levensgrote medaillons zijn intrigerende muurobjecten. Deze unieke “crossovers” van kunst, mode en design zijn geïnspireerd op cameeën, kleine medallions, kant, relikwieën en verhalende symboliek. Uitingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in de wereld worden in deze grote medaillon-kunstwerken vertaald. Haar werk wordt internationaal zeer gewaardeerd en is de afgelopen jaren te zien geweest in Milaan, New York, Parijs, Londen, Florence, Dubai en op verschillende plekken in Nederland.


Wilfert Verweij

 

Epoxy-kunstenaar

Wilfert Verweij (NL,1971) Op 20-jarige leeftijd begon Wilfert zijn eerste zaak in tuinen ontwerpen en installeren. Na 14 jaar dit in Nederland gedaan te hebben, besloot Wilfert te emigreren naar Sarasota, Florida. Daar ontpopte hij zich als artistiek aannemer en beeldend kunstenaar. In de US leerde Wilfert verscheidene materialen kennen, waaronder cement, gips en epoxy. Na vele experimenten en ideeën kwam er een 3D kunst tot stand die Wilfert de naam “Epoxionisme” gaf. Deze kunstvorm vervaardigde hij in o.a. kunsttafels, beelden en muurkunst. Met de allerlaatste technieken in de epoxy-kunst, verbaasde hij menig kenner met zijn kunstzinnige vormen. Het laatste jaar is Wilfert Verweij uitgegroeid, mede door binnen- en buitenlandse exposities, tot een gevestigde kunstenaar met zijn eigen ideeën en creaties.

 

Micky Hoogendijk 

"Living in the layers"


Beeldend kunstenares Micky Hoogendijk

exposeert bij Think Jazzy Gallery in Antwerpen ruim twintig werken die intuïtief geselecteerd zijn door mezelf in samenspraak met de kunstenares. De kunstwerken weerspiegelen een gemeenschappelijke waarde, nl. kwetsbaarheid en verborgen schoonheid, die we wel herondekt hebben de afgelopen periode.

De vroege, veelal fotografische werken heeft Hoogendijk zien ontstaan door haar personages te zien ‘through the eyes of others’. Dát is ook de titel van haar catalogus die in de galerie ter beschikking ligt.


Recent werk weerspiegelt de blik die zij op zichzelf richt. Zij liet zichzelf in 2019 fotograferen in het strandzand en regisseerde daartoe een vakgenoot die daarbij gebruik maakte van drone-fotografie. Die blik naar binnen geldt ook voor nieuw ruimtelijk werk in brons uit 2020. 


Living in the layers. Hoogendijk zondert zich graag af in de intimiteit van haar Brabantse werkplaats om zichzelf opnieuw uit te vinden, ook in artistieke zin. Afzondering is geen nieuwe keuze van haar, want haar thuis vond zij al op tal van andere plekken in de wereld, zodra zij daar in alle rust en stilte kon werken.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in London, Vancouver Canada, Karlsruhe, Austin TX, Bogota, Houston TX, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Sante Fe NM, Tokyo en Washington DC en nu dus ook in Antwerpen bij Think Jazzy Art Gallery.

Max Gasparini 

The Richness of Forgotten Materials

Verlengt door de Covid-19 maatregelen 04/10/20

In Gallery Jean Graaf van Egmontstraat 41 - Anwterpen


Max Gasparini werd in 1970 geboren in Rovato (Brescia) in Italië.

Na een korte artistieke studie ging hij verder als autodidact en specialiseerde hij zich aanvankelijk in ‘intieme’ schilderijen in olieverf. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen kregen door zijn uitbeelding een heel persoonlijk verhaal. Later begon hij stille landschappen te creëren : ruïnes, poorten, natuurtaferelen ….

 

Zo verschijnen stilaan elementen die belangrijke pijlers in zijn werk zullen worden : roest en verschillende vormen van consumptie. Hij ziet de rijkdom in arme dingen. Hij heeft oog voor kleur gecorrodeerd door de tijd. Hij ‘ziet’ de oppervlakten die afbladderen door wind en water.

 

Het begin van zijn tentoonstellingsactiviteiten in 2008 valt samen met de "ontdekking" en het gebruik van onzuiver materiaal. Hij schildert niet meer op de ezel en hij maakt steeds meer gebruik van jutezakken, oude bladen met roest en natuurlijke oxidaties, dozen, …

Deze  materialen bieden hem nieuwe visies.

De waardigheid van een uitgeput materiaal (hierin ziet men de grote voorliefde van de kunstenaar voor werken van Burri en Rauschenberg) wordt nu geïntegreerd in een klassiek olieverfschilderij op plaatwerk. Met een spatel verwerkt hij stukwerk en acryl op jute, oud linnen en katoenen lakens.

Zo verschijnen zijn eerste iconische gezichten, obsessief herhaald, allemaal met alleen zwart en wit, het essentiële alsof het een sculptuur was, soms een tekening of een houtsnede ... maar geen realiteit!

Hij concretiseert zijn stilistische keuzes door het thema van het vrouwelijk gezicht te verdiepen in werken over jute en werken op plaatwerk


Thomas De Marsay

Look Back With Love 

12/12/19 to 16/02/20 


"Deze tentoonstelling is een blik op bepaalde dingen waar ik van hou: klassieke films, mode, muziek en het leven tussen de jaren 30 en 80 van de vorige eeuw. Zo zie je o.a. acteurs en actrices van klassiek Hollywood zoals Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor of James Dean, zangers als Frank Sinatra, David Bowie of Mick Jagger, modellen met ontwerpen van Balenciaga of Christian Dior, boksers zoals Rocky Marciano en gala-avonden en feesten van een lang verloren elegantie. Alle werken zijn beïnvloed door de oude en moderne meesters waar ik van hou, Rubens, Velázquez, Frans Hals, Fortuny, Boldini of Lucian Freud."
"Thomas de Marsay, geboren in Jaén -Andalusië - Spanje, woont en werkt momenteel in Sitges, een kustplaats in de buurt van Barcelona. Artistiek opgeleid in Barcelona, Madrid en Parijs, voornamelijk in teken- en schilderacademies, en door het kopiëren van oude meesters in het Prado en het Louvre. Uit liefde voor de schilderkunst en met het doel de technieken van de oude meesters na te bootsen, bereidt hij zelf zijn canvas voor alsook het hout waarop hij schildert, soms zelfs ook zijn kleuren. Zijn werk is getoond in galeries en op kunstbeurzen in Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, Milaan, New York en Los Angeles en nu "in Think Jazzy Gallery "!


Sakia Boelsums

Romantic Landscapes 

03/10/19 to 08/12/19


Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums fotografeert landschappen met dreigende luchten. Prachtig beeld dat doet denken aan de oude meesters als Maris en Van Ruisdael. De natuur en de seizoenen zijn - net als bij haar voorgangers - haar grootste inspiratiebron en ze ervaart de natuur als een onuitputtelijke bron van schoonheid. In korte tijd heeft ze een sterke naam opgebouwd in de wereld van de kunstfotografie. Ze exposeerde o.a in Hong Kong, New York, Kopenhagen, Amsterdam, Berlijn …


Beleving, daar draait het bij Saskia om. Pas bij code geel die waarschuwt voor bar en boos weer trekt ze erop uit. “Ik ben aan het fotograferen op de momenten dat de meeste mensen het weer te slecht vinden. En ik wil de kijker meenemen in wat ik op dat moment beleef. Kou, duisternis, mist, de dreiging van donkere onweerswolken. Door op te gaan in deze landschappen en in de verschillende seizoenen, voel ik me verbonden met het universum. De intensiteit van dat gevoel wil ik doorgeven.”

Art Gallery 

7A8F4A0F-F18D-4DE9-ABE5-F27AA3536FC1
EEEB9756-FD1F-4F09-9367-2754710E0EDC 3
IMG_3751
IMG_3100
84264667-4a59-4d7a-8c2c-f0ff98556f20
IMG_8964
IMG_8968
IMG_8973
IMG_8989
IMG_7507
IMG_6101
IMG_6092
IMG_6094